header17.jpg
Начало arrow Календар arrow За българското слово
За българското слово PDF Печат Е-мейл
Оценка: / 3
Най-слабНай-добър 

За Българската писменост и българското слово (размисли и оценки на ученици)

Българският учител е този,който пренася духовността на първоучителите.Ето защо изпитвам чувство на гордост и признателност към мойте учители в този велик ден за България!

Славемира Раева VIII a

*****

Българското слово е най-скъпата духовна ценност за мен.Чрез него аз общувам навсякъде в своята родина-България.Гордея се,че съм българка,че съм наследник на езика на нашите деди.

Николета Стойкова VIII a

*****

Българското слово е запазило и съхранило България през трудните години на робството.То е изкрата,която ще поддържа и занапред огъня на българския родолюбив дух.

Екатерина Илкова VIII

*****

Всеки български празник е важен за народа ни.Но според мен най-българският е 24 май.На този ден ние изказваме нашата почит към българската култура и писменост,към нашите учители.Този светъл празник събира всички българи заедно,всички си чувстваме като едно цяло,защото празнуваме българското.

Тодор Нанов VIII a

*****

Българският език!За българите той е свещен,могъщ и безценен.Можем да кажем,че той е нашата най-голяма гордост.Зародил се преди векове,той се е запазил и до днес,а ние трябва да го предадем и на следващото поколение след нас.Създателите на този обичан от нас език са вечните и незабравими братя Кирил и Методий.В тяхната чест ние празнуваме и днес 24 май-ден на българската писменост и култура.

Ангелина Атанасова VIII a

*****

Всеки българин знае за делото на светите братя Кирил и Методий,защото наред с родния ни език стоят и техните имена,имената на създателите му.

Христо Куцаров VIII a

 
Следваща >