header17.jpg
Начало arrow Творчество arrow Есета arrow МОЕТО УЧИЛИЩЕ
МОЕТО УЧИЛИЩЕ PDF Печат Е-мейл
Оценка: / 20
Най-слабНай-добър 

Много хора изричат тези думи, без да влагат в тях никакво чувство на принадлежност,на част от един малък свят, а просто показват  негодуванието си  срещу своето училище.

Моето училище!То е част от моя малък свят, от моя микрокосмос, в който ежедневно съжителствам със своите съученици,приятели,учители.Аз определено не чувствам училището си като нещо задължително, нещо на което трябва да ходя, за да “убедя” роддителите си в заинтересоваността си от него.Чувствам моето училище близо до себе си като част от душевността ми, която съм си изградила именно тук. Дори когато изтърпявам поражение на училищното бойно поле, аз отново и отново се убеждавам, че го обичам, независимо от това какви  лоши страни притежава.

Моето училище…..чувствам се горда произнасяйки тези думи, знаейки, че наистина мога да се гордея с постиженията и победите,които съм постигнслс тук.

Преглеждайки архива с прекрасноите спомени от това училище неизменно си спомням една тъжна вест, но за съжсление факт.Преди три – четири години училището ни изгоря, когато приятелите ми съобщиха нерадостнстс вест,се почувствах така сякаш бях изгубила частичка от себе си.Още помня този ден така ясно , както днес… Много от моите приятели  сякаш изпитваха радостни чувства от тази новина , та нали очакваха да се удължи ваканцията. Аз категорично не изпитвах това. Болно ми беше , че моето училище се е превърнало в пепел. Мястото, където всеки ден научавах нещо ново за света го нямаше вече…

Следващите две учебни години прекарах в други училища, нотам не беше както в моето училище….

Пристъпвайки прага, бях омагьосана от очарованиетео му. Дори новопостроено след пожара то не беше променило духа си .Влизаики се почувствах отново у дома си, в свои родни води.

Учебният ден,в който старото ми училище отвори нови врати  беше най-щастливия в живота ми.

Знам, че рано или късно ще напусна училището си, моето любимо училище , но съм сигурна, че ще запазя на- добри спомени за него.Обичам го дори с лошите оценки, обичам го дори с учителите строги,обичам го с директорката наша, обичам го !

Нищо и по никакъв начин няма да ме раздели с него. В мислите ми и в сърцето ми след години, години,аз ще бъда все в онзи весел клас, все с класната добра.

 Милото ми училище ще бъде с мен, където и да съм по света. Никога няма да забравя, че моят път започна от него , и че то ме направи такава,каквато съм сега!

 

Екатерина Илкова – 7а клас 

 

 
< Предишна   Следваща >