header17.jpg
Начало arrow Календар
За българското слово PDF Печат Е-мейл
Оценка: / 3

За Българската писменост и българското слово (размисли и оценки на ученици)

Българският учител е този,който пренася духовността на първоучителите.Ето защо изпитвам чувство на гордост и признателност към мойте учители в този велик ден за България!

Славемира Раева VIII a

Продължава...
 
Споделени мисли PDF Печат Е-мейл
Оценка: / 1

В навечерието на празника учениците споделят своите мисли за училището, приятелите, учителите. Ето думи на някои от тях:

Анета Дошева VIIIб клас на въпроса:”Какви спомени ще запази за своето училище?”, отговаря:”Това е едно прекрасно училище коет предоставя на своите ученици топлота и уют.Тук изживях много красиви и радостни мигове.” 

Продължава...
 
„Делото на Кирил и Методий - А, Б, В на Ренесанса” PDF Печат Е-мейл
Оценка: / 4
Тази мисъл на акад.Владимир Топенчаров винаги дълбоко ме е впечатлявала. И всеки път когато съм се докосвала до въпроса за делото на двамата братя, съм откривала нови доказателства в нейна подкрепа.Едва ли днес се замисляме по-дълбоко за значението на Кирило-Методиевото дело от общоприетата традиция. Задаваме ли си въпроси за истинските измерения на стореното от тях,защтото то е много по- значително и широкообхватно.
Продължава...
 
24 май PDF Печат Е-мейл
Оценка: / 3
    24 май е най-българският празник.Нашият народ се ползва с привилегията да има в календара празник на своята писменост,просвета и култура.Изконна е българската традиция да се прекланяме пред всички,които творят духовността на нацията и имат способността да я съхраняват и предават на идните поколения.
Продължава...